Vrijwilliger

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers.

Doel
Baliewerkzaamheden tijdens openingstijden (maandagmiddag, woensdagochtend en/of vrijdagmiddag). Je verzorgt het innemen en uitlenen van speelgoed via een geautomatiseerd computersysteem, je geeft informatie/advies over speelgoed, je helpt sorteren en opruimen van speelgoed en enkele andere ondersteunende werkzaamheden. De klanten zijn jong en oud, veelal grootouders, ouders met hun (klein)kinderen.

Tijdsinvestering 
De bedoeling is minimaal 2 uur per maand, meer mag altijd. Je moet je voor minimaal een half jaar willen verbinden aan de Speel-o-Theek. 

Vaardigheden en verantwoordelijkheden 
Samen met de andere vrijwilligers sta je klaar voor de klant en zorg je ervoor dat de speel-o-theek schoon en netjes blijft. Klantvriendelijkheid en behulpzaamheid zijn belangrijke eigenschappen. Je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan, ze helpen en wat gezellig praten.

Enigszins overweg kunnen met computers is wenselijk gezien het digitale uitleensysteem.
De speel-o-theek staat open voor vrijwilligers in de leeftijd van 14 tot 75 jaar
(in de schoolvakanties is de speel-o-theek gesloten).

Stagiaires 
De speel-o-theek biedt ruimte voor maatschappelijke stages. Graag hiervoor contact opnemen met de vrijwilliger coördinator.

*Goed om te weten!
​Vanaf 1 januari 2019 zijn er meer mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen met behoud van WW-uitkering. U krijgt nu ook toestemming van UWV als u voor een vereniging of stichting vrijwilligerswerk doet. Zie ook onderstaande link van het UWV:

https://www.uwv.nl/particulieren/vrijwilligerswerk/detail/vrijwilligerswerk-tijdens-mijn-ww-uitkering

Jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst
Jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst
Vrijwilligers helpen graag bij de Speel-O-Theek